close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

ברמונדי ישראלי שלם אפוי על תבשיל כרישה לימוני זהוב עם גרגרי חומוס

עז תלם / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 40 דק'
  • מס' סועדים: 2

מצרכים

  • דג ברמונדי ישראלי שלם (משקל 750 גרם בערך)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב
  • 3/4 כוס גרגרי חומוס מבושלים (שבישלתם בעצמכם או מוקפאים/משומרים)
  • 4-5 גבעולי טימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-190 מעלות (חם עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
2.. חוצים את הכרישה לאורך ואז לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בערך. במחבת רחבה שמים 2 כפות שמן זית ואת הכרישה. מטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב 4-5 דקות, עד שהכרישה נראית שקופה והתרככה מעט.
3. מוסיפים את הכורכום, החומוס, מיץ הלימון, 1/2 כוס מים ובערך כפית שטוחה מלח. מערבבים היטב. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מלח. מסירים מהאש.
4. מפרידים את העלים מגבעולי הטימין.
5. בקערה מערבבים את הטימין עם שאר שמן הזית, 1/2 כפית מלח דק ו-1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
6. בעזרת סכין חדה יוצרים 3-4 חריצים לרוחב הדג, בלי להגיע לאדרה המרכזית. לאחר מכן יוצרים חריץ לאורך הדג. חוזרים על הפעולות משני צידי הדג (אפשר גם לבקש ממוכר הדגים שיעשה זאת עבורכם)
7. מעבירים את הכרישה לתבנית בגודל 18X28 או גודל דומה.
8. מניחים מעל את הדג. מעסים את הדג בתערובת הטימין ושמן הזית משני הצדדים.
9. מכניסים לתנור (190 מעלות, ללא כיסוי) ואופים 18-25 דקות או עד שהדג עשוי לחלוטין (בשר הדג יתפרק מהאדרה בקלות ויהיה לבן לחלוטין בצבעו).
מגישים מיד. מה שלא נאכל נשמר במקרר 4-5 ימים.