close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

סטייק ברמונדי ברוטב פוטנסקה מדרום איטליה

מאת עומר מילר / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 50 דק'
  • מס' סועדים: 4

מצרכים

  • 2 יחידות דג ברמונדי במשקל 750 גרם ליחידה, חתוכים לסטייקים בעובי 4 ס"מ
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 4 עגבניות מגי בשלות, חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל חריף אדום פרוס דק
  • 1 כף צלפים (שטופים היטב במים)
  • 8 יחידות אנשובי משומר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 6 זיתי טאסוס או קלמטה, מגולענים
  • 2 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 10 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
  • 2 כפות מים רותחים
  • 50 גרם חמאה (רשות)
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן הכנה

רוטב הפוטנסקה:

  • מחממים בסיר קטן שליש כוס שמן זית. מוסיפים את פרוסות השום והפלפל החריף ומאדים יחד כדקה.
  • מוסיפים אנשובי, צלפים, עגבניות, זיתים ובזיליקום ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כפות מים רותחים. מעבירים לאש קטנה ומוסיפים 50 גר חמאה (רשות). מערבבים היטב, מסירים מהאש ושומרים חמים עד ההגשה.

הסטייקים:

  • מחממים תנור ל-220 מעלות. יוצקים מעט שמן זית על הסטייקים של הברמונדי ומתבלים במלח ופלפל. צורבים במחבת חמה משני הצדדים כ- 2 דקות עד הזהבה (מומלץ 3 בכל פעם על מנת לא להוריד את החום).
  • מעבירים את הסטייקים לתבנית תנור עם נייר אפייה וצולים בתנור החם 15 דקות נוספות.

אופן ההגשה:

  • מוציאים את הסטייקים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים שתי כפות מרוטב הפוטנסקה על כל סטייק.