close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

פילה דג ברמונדי בנוסח מרוקאי עם תפוחי אדמה

מאת מיכל הקטנה / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 80 דק'
  • מס' סועדים: 4

מצרכים

לדגים:

  • 4 יחידות פילה דג ברמונדי (כל פילה חתוך ל-3 נתחים)
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית פפריקה (מתוקה או חריפה, לפי הטעם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לתפוחי האדמה:

  • 4 תפוחי אדמה פרוסים דק (אין צורך לקלף)
  • פלפל אדום גדול חתוך לרצועות (או 2 קטנים)
  • 3 עגבניות טריות ובשרניות חתוכות לאורך ופרוסות דק
  • 6 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • כפית מלח
אופן הכנה
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • בקערה גדולה שמים את פרוסות תפוחי האדמה, הפלפלים, העגבניות והשום.
    מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, שמן הזית והתבלינים ומערבבים היטב.
  • מעבירים את תפוחי האדמה המתובלים לתבנית מרופדת נייר אפייה
    ומשטחים. מכסים בנייר אפייה נוסף ומעליו רדיד אלומיניום.
  • מכנים לתנור החם ל-50 דקות או עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין
    ומוציאים.
  • בקערית מערבבים את שמן הזית עם הפפריקה, המלח והפלפל. מניחים את
    נתחי פילה הברמונדי מעל תפוחי האדמה ומושחים אותם בשמן הפפריקה
    המתובל.
  • מחזירים לתנור החם (עדיין על 200 מעלות) ל-15-10 דקות או עד שפילה
    הדג עשוי לחלוטין.
  • מגישים מיד, עם עוד כוסברה לקישוט.

טיפ:

  • את השלב הראשון של אפיית תפוחי האדמה ניתן להכין מראש ורק את הצליייה
    עם הדגים משאירים לסוף, רגע לפני ההגשה.