close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

פילה דג ברמונדי ישראלי ברוטב חמאה לבנה
וירקות שורש צלויים

מאת מערכת

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מס' סועדים: 4

מצרכים

  • 4 פילה ברמונדי ישראלי נקי מעצמות עם העור
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • כוס וחצי יין לבן (כוס לרוטב וחצי כוס לירקות)
  • 3 כוכבי אניס
  • 2 פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לסירות גסות
  • 4 גזרים קטנים חצויים לאורך
  • 3 בצלי שאלוט
  • 4 ענפי טימין
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
פילה דג ברמונדי ישראלי ברוטב חמאה לבנה וירקות שורש צלויים
אופן הכנה

1. בסיר בינוני שמים שמנת, אניס, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מרתיחים את הסיר, מנמיכים את האש ללהבה נמוכה-בינונית ומצמצמים בחצי את הכמות
2. אחרי שהשמנת צומצמה בחצי, מוסיפים כוס יין לבן, מביאים שוב לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיכים את החום ומצמצמים בחצי שוב
3. את הירקות החצויים צורבים במחבת חמה (שמתאימה לתנור) כשהחלק הישר מונח כלפי מטה
4. לאחר שהירקות קיבלו צריבה יפה נוסיף למחבת את הטימין, כף וחצי חמאה קרה וחצי כוס יין לבן ונכניס את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות (בערך 20 דקות צלייה תנור)
5. לאחר שהרוטב הגיע לחצי מכמות הנוזל מסננים אותו, בעודו חם לכלי גבוה, בעזרת בלנדר מוט/מטרפה מבליעים קוביות חמאה קרה בהדרגה תוך כדי ערבוב. אחרי שנוצר רוטב אחיד ויציב מתבלים אותו במלח ומעט פלפל שחור לפי הטעם
6. את הדג צורבים על מחבת חמה ומשומנת קלות על הצד של העור, מתבלים את בשר הברמונדי במלח ופלפל וצורבים. כשבשר הברמונדי כבר התחיל להלבין כמעט כולו הופכים את הפילה בעדינות בעזרת תרווד לצלייה של עוד 4 דקות
7. מניחים בצלחת את הפילה עם העור הפריך כלפי מעלה, רוטב חמאה במרכז הצלחת (שלא יפגע בעור הפריך כי הוא ירטיב אותו) והירקות מסודרים ליד