close

ברוכים הבאים

גם במצב הנוכחי דגי הברמונדי הישראלי זמינים עבורכם טריים בכל החנויות הדגים, רשתות השיווק ובמשלוחים עד הבית!

כדי לאתר את החנות הקרובה לביתכם אנא היכנסו ל "איפה קונים" ותוכלו לקבל ישירות לביתכם דגי ברמונדי טריים, בריאים ועסיסיים.

בברכת חג שמח וכשר ...ותישארו בבית! הדגים יגיעו אליכם :)

איפה קונים

קוביות ברמונדי ישראלי בציפוי פריך בטורטיות עם סלסת עגבניות, כוסברה וליים

רחלי קרוט / באדיבות: וואלה אוכל

  • זמן הכנה: 30 דק'
  • מס' סועדים: 3

מצרכים

לדג:

  • פילה דג ברמונדי ישראלי ללא עור (שני פילטים במשקל 150-200 גרם), מבקשים ממוכר הדגים לחתוך את הפילה לקוביות בגודל 2-3 ס"מ
  • כוס קמח לבן
  • 2 ביצים
  • כוס פירורי לחם (עדיף מסוג פאנקו)
  • 4-6 טורטיות (הכי קטנות שמוצאים בסופר)

לסלסה:

  • כ- 15 עגבניות שרי
  • 1/4 בצל סגול קטן
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום (כמות לפי הטעם)
  • מיץ מ-1 ליים או רבע לימון
  • 5 גבעולי כוסברה
  • 1/2 כפית מלח דק

ליוגורט:

  • 1/2 כוס יוגורט שאוהבים
  • 4-5 גבעולי עירית
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה

יוגורט:
שמים את היוגורט בקערה. קוצצים היטב את העירית. מוסיפים את המלח הדק, הפלפל השחור והעירית הקצוצה ליוגורט ומערבבים.
סלסה:
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. את הבצל הסגול, הכוסברה והצ'ילי קוצצים דק דק.
שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה ומתבלים במלח ומיץ לימון/ליים לפי הטעם.
הדג:
1. שמים את הקמח ופירורי הלחם בצלחות שטוחות נפרדות. את הביצים שוברים לקערה וטורפים.
2. מצפים את קוביות הדג בקמח, בביצים ואז בפירורי לחם – ממש כמו קוביות שניצל.
3. הכנה בטיגון: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן, מוסיפים 1/3 מקוביות הדג המצופות, מטגנים 3 דקות או עד שהקוביות זהובות ויפות ומוציאים לנייר סופג. עושים עוד שני סבבי טיגון עם שאר הדג.
הכנה באפייה: מעבירים את קוביות הדג לתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית (משהו כמו 1/4 כוס). אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 8-10 דקות או עד הזהבה.
4. להגשה: מורחים על הטורטיות מהיוגורט. מעל מניחים קוביות דג מטוגן וסלסה. מקפלים ומגישים, עם פלחי ליים/לימון בצד וגבעולי כוסברה ( למי שירצה עוד).
טיפ: אפשר להוסיף לסלסת העגבניות גם קוביות קטנות של מנגו או אבוקדו לפי העונה